Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe SBS6-dramaserie 800 Woorden

Daniël Boissevain, Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman spelen de hoofdrollen in de nieuwe SBS6-dramaserie 800 Woorden.

De reeks is een bewerking van het Australische 800 Words en gaat over krantencolumnist Sjors Mulder (Boissevain), die na de dood van zijn vrouw het roer drastisch omgooit. Hij verruilt met zijn tienerkinderen het drukke Amsterdam voor het rustige kustdorp Lekzand in Zeeland. De bewoners heten hen welkom, maar de dorpelingen zijn toch ook wat zonderling.

SBS6-zendermanager Karin de Groot heeft hooggespannen verwachtingen. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt. Nee, het is niet de opvolger, we willen de series afwisselend uitzenden. In Australië was het eerste seizoen een groot succes. Het is nog even afwachten of daar een tweede reeks komt, maar we zouden er ook zelf verder mee kunnen gaan.”

800 Woorden wordt geproduceerd door IDTV en de regie is in handen van Johan Timmers en Maarten Treurniet. Elle van Rijn bewerkte de scripts voor de Nederlandse versie. Het eerste seizoen telt twaalf afleveringen van 42 minuten. De opnames beginnen in mei, uitzending staat gepland voor komend voorjaar.

Bron: Telegraaf/BM

Bericht delen