Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe satellietaanbieder op Nederlandse markt

De nieuwe Nederlandse satellietaanbieder Joyne begint donderdag met de eerste testuitzendingen. Dat gebeurt op de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost.

Joyne gaat het zenderaanbod in twee abonnementsvormen aan klanten aanbieden: het Basispakket en Travel Light. Het wordt mogelijk om deze twee abonnementen voor de periode van één, drie, zes of twaalf maanden af te sluiten. Joyne is met het leveren van satellietdiensten voor tv-ontvangst de eerste concurrent van Canal Digitaal sinds 1996.

Het definitieve zenderaanbod en de tarieven zijn nog niet bekend. In het zenderpakket komen in ieder geval de kanalen van NPO, RTL, SBS Broadcasting, Discovery Networks, Fox International Channels Benelux, Viacom Networks, Muziekkiosk, VRT, een aantal regionale zenders en de erotiekzenders Secret Circle en Dusk. Waarschijnlijk zullen ook de drie Fox Sports Eredivisie-kanalen in het basispakket zitten, wat opmerkelijk is.

De verwachting is dat de voor Joyne benodigde Conax-ontvangstmodules vanaf 24 juli bij gespecialiseerde winkels zullen liggen en dat daarmee het pakket van start kan gaan. De nieuwe aanbieder richt zich voor een deel op recreatief gebruik en op ontvangst van Nederlandse zenders buiten Nederland.

Bron: TotaalTV/BM

Bericht delen