Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe reeks van Omdat ik het zeg! op NPO 2

Hanneke Groenteman en Roué Verveer gaan in een tweede reeks van het NTR-programma Omdat ik het zeg! met gezinnen in gesprek over opvoeden. Deze keer komen niet alleen de ouders, maar ook de kinderen aan het woord. Hanneke gaat in gesprek met de ouders, Roué met de kinderen.

Centraal staan vier uiteenlopende gezinnen. Aan bod komen thema’s als puberteit, regels in huis, tegenslag, de dood, omgaan met alcohol en drugs, seksualiteit en – misschien wel het moeilijkste dat je als ouder moet leren – loslaten.
 
Hanneke Groenteman en Roué Verveer hebben als ouder niet dezelfde ervaringen met opvoeden. Roué schreef een boek over opvoeden, Waarom? Daarom!, waarin hij de wat slappe ‘Nederlandse’ opvoeding aan de orde stelt en vergelijkt met zijn eigen ‘Surinaamse’ opvoeding. Hij probeert zijn kinderen ook in die lijn op te voeden. 

Hanneke volgde als moeder in de jaren 70 de meer vrije methode van opvoeden waarin er weinig regels waren, het geluk van de kinderen centraal stond en ze vooral de kans moesten krijgen zich als zelfstandige individuen te ontwikkelen.

Uitzendingen: elke woensdag vanaf 8 november, 19.20 uur, NPO 2.

Bron: NTR/BM

Bericht delen