Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe programmering voor L1TV

Bij L1, de regiozender van Limburg, is afgelopen dagen volop gerepeteerd voor de verschillende nieuwe tv-programma’s. Vanaf maandag 7 april wordt de tv-programmering drastisch aangepast.

Het nieuwe vlaggenschip van L1 wordt Avondgasten, een dagelijkse talkshow over de regio.

Het L1NWS is voortaan live te zien om 17.30 en 19.30 uur en het nieuwe programma Óngerwaeg reist door de hele provincie om bijzondere verhalen te vertellen van mensen op straat.

“De kijkcijfers wijzen uit dat Limburgers vooral in de vroege avond naar L1 kijken”, zegt hoofdredacteur Leo Hauben. “Op die uren zetten we nu dan ook vol in. We hebben voortaan zowel om 17.30 uur als om 19.30 uur een uitgebreider live nieuwsprogramma. Daarnaast komen we met een nieuw programma waarin de actualiteit van de dag centraal staat. En we gaan tegelijkertijd meer de straat op.”

Het beste van de programma’s L1LT, Goeiemiddag Limburg en SPRT op Maandag is bij elkaar gebracht en in een compleet nieuw jasje gestoken. AvondGasten wordt een vaste waarde in de programmering van L1. Voor dit programma is de grote tv-studio compleet vernieuwd. Afgelopen dagen is volop gerepeteerd om de puntjes op de i te zetten.

AvondGasten begint elke dag om 18.00 uur en krijgt twee vaste presentatieduo’s: Vivian Lataster en Frans Pollux en Fabienne Nijsten en Sander Kleikers. De achtergronden en persoonlijke verhalen bij het Limburgse nieuws worden dagelijks besproken met de hoofdrolspelers van die dag aan tafel.

Bron: L1

Bericht delen