Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe programmering Omroep MAX

Omroep MAX presenteerde gisteren de eerste aflevering van de dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. De komende maanden gaan nog meer programma’s in première. Zo brengt de vijftigplusomroep een documentaireserie over het familiebedrijf Van der Valk en gaat in MAX maakt het mogelijk aan de slag voor kwetsbare ouderen over de grens.

Aanstaande donderdag wordt luitenant-admiraal Rob Bauer benoemd tot de nieuwe Commandant der Strijdkrachten. Tom Middendorp draagt tijdens de Ceremoniële Commandowisseling het commando over de Nederlandse krijgsmacht aan hem over. MAX doet live verslag van de ceremonie in Den Haag en zendt ‘s avonds Afscheid van de Generaal uit, een documentaire over Middendorp. Wat bewoog de hoogste militair van Nederland de afgelopen jaren en voor welke keuzes kwam hij te staan in tijden van enorme bezuinigingen?

In de documentaireserie Jonge Valken zetten zes personen uit de vierde generatie van Van der Valk de hoteldeuren open voor een exclusief kijkje achter de schermen bij een van de grootste familiebedrijven van Nederland.

MAX Maakt Mogelijk laat zien wat er met de donaties aan de gelijkenamige tichting wordt gedaan voor kwetsbare ouderen over de grens. Jan Slagter bezoekt ouderen en houdt kijkers op de hoogte van de projectontwikkelingen. Ook in eigen land is MAX Maakt Mogelijk actief: speciale en ontroerende wensen van ouderen worden in vervulling gebracht en bijzondere mensen worden in het zonnetje gezet. In komend seizoen bezoekt Jan Slagter onder andere het dorp Stefanesti in Moldavië, waar 267 huisjes geen toegang hebben tot stromend water.

In de nieuwe dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen beschrijft Hendrik zijn leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam Noord. Want hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood! Samen met enkele andere bewoners van het tehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Immers, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? Benieuwd naar de eerste beelden? Bekijk hier de trailer.

Terugkerende MAX-programma’s zijn onder andere Bed & Breakfast, Operatie Live – met dit keer een borstvervangende operatie – Met het Mes op Tafel, Erica op Reis en Last Tango in Halifax. Voor het allerlaatste seizoen van Dokter Deen kruipt Monique van de Ven wederom in de huid van huisarts Maria Deen. Op het pittoreske Vlieland, de thuisbasis van de huisarts, staat ook komend seizoen weer een hoop te gebeuren.

Traditioneel zendt MAX ook dit jaar een klucht uit; als Harrie Vermeulen zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje, wordt hij in een draaimolen van onbetaalbaar grappige verwikkelingen geslingerd. In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke manier het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en koddige misverstanden.

Het Nationaal Zorgdebat van MAX in januari dit jaar was een groot succes. Veel kijkers zagen hoe Elles en Bruin en Cees Grimbergen diverse pijnpunten in de zorg aan ouderen blootlegden. Ook in 2018 volgt een aantal grote debatten over kwesties die Nederlanders bezighouden onder de titel: Nationaal Debat.

Deze maand gaan de deuren van het Ben Oude NijHuis open, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Een initiatief van MAX-directeur Jan Slagter: Goede zorg, met veel handen aan het bed, voor mensen met een kleine beurs. Een prachtig plan. Maar hoe realiseer je dat? Het is te zien in de documentaire Ben Oude NijHuis.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen