Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe opleiding Media Operator gestart

Op het ROCvA is vrijdag de nieuwe driejarige opleiding Media Operator gestart met 60 leerlingen. ROCvA werkt hiervoor samen met United en Avid International met als doel in te spelen op de vraag naar jonge mensen met kennis van Video en Audio input, werken met Avid producten, Video Output naar studio en Media Management.

Het initiatief voor de samenwerking ligt bij Caroline Dogterom en Rogier van Kreuningen. Caroline werkt als Avid Instructeur en Workflow Consultant  en Rogier is werkzaam bij United Sport. Beiden zagen een gat in de markt op het gebied van media management. Vanuit het ROCvA is Liza Fahner verantwoordelijk voor het slagen van dit initiatief.

Om de samenwerkwerking officieel te maken is ROCvA een Academisch Partnerschap aangegaan met Avid waardoor er gecertificeerde trainingen kunnen worden gegeven. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerd Avid Instructeur met Nederlandstalige studieboeken.

De opleiding duurt 3 jaar en is een combinatie van theorie en praktijk. Het tweede en derde jaar start met een stage periode van een half jaar. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om als junior Media Manager aan de slag te gaan met media digitalisering bij een facilitair bedrijf, omroep, overheid- of zakelijke instelling,

Bron: Avid/Broadcast Magazine

Bericht delen