Nieuwe mede-eigenaren Captains
vrijdag 15 april 2022

Nieuwe mede-eigenaren Captains

Boudewijn Vermolen, Chiel Verbakel en Lucy van Gaalen zijn mede-eigenaar geworden van Captains. Het trio werkt al jaren voor het mediabedrijf en is nauw betrokken geweest bij de snelle groei en ontwikkeling.

“Captains maakt een sprongetje van geluk met het toetreden van deze drie bijzondere mensen”, vertelt CEO Remy Steijger. “Samen met Jop Goslinga en mijzelf vormen we nu de eigenaren die iedere dag op de werkvloer staan om dit avontuur met Captains te beleven. Toegewijde en onafhankelijke mensen die iedere dag plezier maken, is de essentie van onze filosofie. Het is tevens een beschrijving van Chiel, Lucy en Boudewijn. Zij zijn de ambassadeurs van onze cultuur en vormen de sterke ruggengraat van het bedrijf.”

Internationale projecten
Lucy, uitvoerend producent: “Ik vind het een grote eer om toe te treden als mede-eigenaar, het voelt als een geweldige kroon op mijn werk. Het is mijn doel om Captains nog verder uit te bouwen tot een platform voor jonge, getalenteerde makers met wie wij series, films en documentaires ontwikkelen van internationale allure. Het feit dat Captains er in slaagt om keer op keer op integere en stijlvolle wijze producties af te leveren, maakt mij nu al ontzettend trots.”

Afwijzend telefoontje
Boudewijn, operationeel directeur: “Vijf jaar geleden, vlak na de oprichting, in een krap kantoor op een Haags industrieterrein, droop de ambitie al van die twee gasten af. Meteen wist ik: van hun avontuur moet ik deel uitmaken. Helaas deelden ze die overtuiging niet en een afwijzend telefoontje na m’n sollicitatiegesprek volgde. Om ze te behoeden van deze, in mijn ogen, grove fout, stelde ik voor de eerste maanden genoegen te nemen met slechts een onkostenvergoeding. Sindsdien heb ik ze – en zij mij – niet vaak meer van fouten kunnen behoeden, desondanks is de ambitie onverminderd en zeer aanstekelijk. Dat het voorgaande jaren al zo voelde, is de verdienste van Jop en Remy, maar ik ben ontzettend trots dat Captains nu ook echt óns avontuur is.”

Vakmensen met plezier zien werken
Chiel, senior editor en onder meer regisseur van Força Koeman: ‘Als freelance editor had ik een succesvol bestaan opgebouwd, met veel vrijheid. Ik had eigenlijk geen enkele reden om daarin iets te veranderen, maar het Captains-project was te mooi. De ambitie en het plezier dat zij uitstraalden, haalde mij over. De afgelopen vier jaar heb ik als head of video het team van makers mede opgebouwd. Daarnaast ben ik zelf ook veel inhoudelijk betrokken, zoals mijn rol als regisseur en editor bij de Força Koeman-series. Het is tekenend voor de autonomie die ik hier heb en mij zo dierbaar is. Als ik nu door ons kantoor wandel, en al die vakmensen met plezier zie werken, dan ben ik trots dat ik hieraan mee heb gebouwd. Captains voelde altijd al een beetje van mij, en dat het nu officieel zo is, voelt heel goed.”

Over Captains
Captains is een jong, onafhankelijk mediabedrijf, gespecialiseerd in non-fictie video en film voor zenders, merken en streamers. Met plezier als belangrijkste pijler onder de cultuur werkt het team van ruim 25 redacteuren, producers en editors vanuit het oude station van Delft.

Bron: Captains/BM

Bericht delen