Europese Kampioenschappen live bij NOS
woensdag 25 juli 2018

Europese Kampioenschappen live bij NOS

Wie dacht dat de sportzomer na het WK voetbal en de Tour de France voorbij was, heeft het mis. Van 2 tot en met 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn zeven EK’s tegelijkertijd gehouden: De Europese Kampioenschappen. De NOS zendt tien dagen live uit, met uitzendingen op televisie, radio en online.

Op werkdagen is er van 17.30 – 19.30 uur op NPO 2 en vervolgens tot 22.00 uur op NPO 3 sport te zien. In de weekenden doet de NOS ’s middags op NPO 1 rechtstreeks verslag van De Europese Kampioenschappen. Veel aandacht gaat uit naar het atletiek, zwemmen, turnen en baanwielrennen. De wedstrijden worden omlijst door analyses van onder meer Teun Mulder (baanwielrennen), Johan Kenkhuis (zwemmen) en Gregory Sedoc (atletiek).

Glasgow is van 2 tot en met 12 augustus het decor van onder meer de EK’s zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen. De strijd om de Europese titels bij de atletiek vindt plaats in Berlijn. Dit nieuwe evenement wordt vanaf 2018 eens in de vier jaar gehouden.

Nederlandse kanshebbers voor eremetaal zijn Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers. Bij het wielrennen neemt Nederlands kampioen Mathieu van der Poel het op tegen grootheden als Peter Sagan en Greg van Avermaet.

Bron: NOS/BM

Bericht delen