Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe fase voor Astrid Joosten

Kennisquiz Twee voor Twaalf is niet van televisie weg te denken en ook het satirische consumentenprogramma Kanniewaarzijn komt in september terug. Maar dit voorjaar is presentatrice en programmamaakster Astrid Joosten vooral vol van de documentaire die op 29 april op NPO 1 wordt uitgezonden: De magie van het dagboek van Anne Frank.

In het aprilnummer van Broadcast Magazine is een uitgebreid interview met Joosten te lezen. Ze refereert onder andere aan documentairemaker Bernard Krikke, die een paar jaar geleden bij de VARA aan tafel zat met het plan om een documentaire te maken: De magie van Nelson Mandela. Joosten: “Directeur Frans Klein wilde het hebben voor Nederland 1, maar bedacht dat het met een presentator in beeld zou moeten zijn. Mandela was ooit te gast geweest in één van mijn programma´s en ik had feeling met onderwerp, dus ze vroegen mij. Ik kreeg de smaak te pakken. Op mijn leeftijd en met mijn bagage wil ik af en toe een grote documentaire maken. Daar ligt mijn interesse en dat krijg ik nu een beetje in de vingers. En niet geheel onbelangrijk: de VARA staat er welwillend tegenover. It comes natural, maar het kenmerkt deze fase van mijn loopbaan waarin ik grip heb op wat ik maak.”

Joosten werkte bijna een jaar aan het verhaal over het wereldberoemde dagboek. Jeroen Krabbé, Carice van Houten, maar ook Stevie Wonder, Whoopi Goldberg en Jesse Jackson spelen een rol in de documentaire. De lijst met namen is indrukwekkend. “Anne Frank opent deuren, maar we hebben ook iets heel onorthodox gedaan. Bernard en ik zijn lid geworden van de CGI, Clinton Global Initiative, à 20.000 dollar per persoon per jaar – uit eigen zak betaald…”

Het complete interview met Astrid Joosten is te lezen in Broadcast Magazine 343. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen