Article header image

Nieuwe dagelijkse quiz tijdens de Boekenweek

Sanne Wallis de Vries presenteert tijdens de Boekenweek dagelijks op NPO2 de Nationale Boekenquiz. Zestien schrijvers gaan van maandag 15 tot en met vrijdag 19 maart de strijd met elkaar aan, met in de eerste aflevering onder anderen Peter Buwalda en Esther Gerritsen.

De nieuwe literaire quiz van de VPRO wordt elke dag gespeeld tussen twee schrijversduo’s. In de eerste aflevering nemen de bevriende bestsellerauteurs Peter Buwalda en Robert Vuijsje het op tegen de schrijfster van het Boekenweekgeschenk Esther Gerritsen en kersvers BNG Literatuurprijswinnaar Jamal Ouariachi. Laatstgenoemd tweetal kent elkaar van een geheim literair Facebook-genootschap. Het duo dat na drie kennisrondes de meeste punten heeft, speelt de dagfinale tegen elkaar. Elke dag levert dus één winnaar op. De vier dagwinnaars strijden op vrijdag 15 maart in de finale om de winst.

Cabaretier Wallis de Vries ging direct akkoord toen de VPRO haar vroeg voor de presentatie. “Ik vind het leuk om naast mijn werk in het theater af en toe iets totaal anders te doen. In het theater sta ik toch een beetje een monoloog te houden, het leuke van zo’n quiz is dat ik me ter plekke moet verhouden tot die schrijvers. En ik houd van boeken en van quizzen, ook niet onbelangrijk.”

De winnaar van de quiz gaat naar huis met De Gouden Boekensteun en een boekenbon ter waarde van 1000 euro.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen