Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe afleveringen en YouTube-kanaal voor Sesamstraat

Op NPO Zappelin zijn vanaf donderdag nieuwe afleveringen te zien van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma op de Nederlandse televisie. Alle vertrouwde Sesamstraat-bewoners zijn te zien in nieuwe avonturen, liedjes, voorleesverhaaltjes en meer.

Aan de collectie van veertig klassieke liedjes die de afgelopen jaren door Sesamstraat zijn gemaakt, worden dit seizoen zes klassieke versjes toegevoegd. Zo zijn Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk te horen met versjes als Liesje leerde Lotje lopen, Iene Miene Mutte en Ben je boos? Pluk een roos. Elmo en Ieniemienie zijn te zien in We doen dat we…papegaaien zijn. Of dino’s. Of apen! Ienie vlooit aap Elmo, maar aap Elmo blijft alleen zitten als hij een banaan mag eten. In elke scene staat een ander dier centraal.

Ook is er dit seizoen een nieuwe reeks met Hakim: Hakim en zijn schaduw. Zoals elke schaduw, volgt de schaduw Hakim. Totdat er iets gebeurt waar zijn schaduw het niet mee eens is. Dan doet hij wat hij zelf wil.

Sesamstraat is dagelijks te zien op NPO3, rond 07.00 uur en 14.00 uur. Ook is het programma om 18.30 uur te bekijken via themakanaal Zappelin Xtra en de Zappelin app. Binnenkort heeft Sesamstraat ook z’n eigen YouTube-kanaal. Sesamstraat wordt geproduceerd door de NTR en Sesame Workshop, de educatieve non-profitorganisatie achter Sesame Street.

Bron: NTR/BM

Bericht delen