Nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld
woensdag 2 maart 2022

Nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Wonen in een earthship van gerecyclede materialen in Belize, een duikschool runnen op een volstrekt onbekend eilandje in de Indische oceaan of onderdeel worden van de Masai-gemeenschap in Kenia. Velen fantaseren erover, maar slechts een enkeling neemt de stap echt.

In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld bezoekt Floortje Dessing mensen die het roer radicaal hebben omgegooid voor een bestaan buiten de gebaande paden. Floortje brengt een aantal dagen met hen door om te kijken hoe het leven hen vergaat op zo’n geïsoleerde plek.

Wat heeft ze gemotiveerd om deze keuze te maken? Welke levenslessen heeft het ze geleerd? En hoe zien ze de toekomst? Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 17 maart iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Floortje Dessing: “Dit was een ingewikkeld seizoen om te maken vanwege de reisrestricties door Covid, maar ik ben ongelofelijk blij dat het gelukt is. Het voelde bijzonder om er weer op uit te gaan en mensen in alle uithoeken te ontmoeten. Het is fascinerend om te zien hoe zij omgaan met dingen als thuisscholing en nadenken over eigen voorzieningen. Dat zijn zaken die wij in tijden van Covid verplicht moesten aanleren, maar voor hen heel normaal zijn. Dat maakt het ook zo boeiend om met deze mensen in gesprek te gaan en te zien hoe ze leven.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen