Nieuw seizoen De Luizenmoeder met audiodescriptie
donderdag 7 februari 2019

Nieuw seizoen De Luizenmoeder met audiodescriptie

Het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder (AVROTROS), dat zondag 10 februari op NPO 3 van start gaat, wordt speciaal voor blinden en slechtzienden uitgezonden met audiodescriptie.

Bij audiodescriptie beschrijft een stem tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Dat zijn bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze beschrijving kunnen blinden en slechtzienden het verhaal goed volgen. NPO verzorgt per jaar een aantal programma’s met audiodescriptie. In het afgelopen jaar waren dat onder andere Flikken Maastricht (AVROTROS) en de tweede serie van Klem (BNNVARA).

De Luizenmoeder, het best bekeken tv-programma van 2018, speelt zich af op basisschool De Klimop. De serie volgt de ouders en leraren tijdens een nieuw schooljaar met tal van gebeurtenissen die leiden tot pijnlijk hilarische situaties. De Luizenmoeder wordt vanaf zondag 10 februari om 20.25 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3.

Bij het begin van elke aflevering komt een logo in beeld met een herkenbaar geluid, dat aangeeft dat het programma audiodescriptie heeft. Via de gratis app Earcatch zijn de beschrijvingen synchroon met de uitzending te beluisteren. Het voordeel van deze app is dat de omgeving van de gebruiker niet verplicht hoeft mee te luisteren. De audiodescriptie wordt via de hoofdtelefoon van de gebruiker apart aangeboden.

Bron: NPO/BM

Bericht delen