Woensdag 17 januari 2018

Nieuw RTL 5-programma over online misbruik

Het ongewild verspreiden van naaktfoto’s of video’s is een groeiend maatschappelijk probleem. Eén vijfde van de jongeren heeft wel eens een naaktfoto van zichzelf gemaakt. Deze naaktfoto’s komen vaak ongewild terecht in bijvoorbeeld groeps-apps of op wraakporno sites en fake profielen, wat de levens van de slachtoffers kapot kan maken.

Voor een nieuw RTL 5-programma, te zien in het voorjaar van 2018, komen John van den Heuvel en Nicolette Kluijver in actie om de slachtoffers te helpen en de daders te traceren. De gevolgen voor de slachtoffers zijn namelijk vaak desastreus, terwijl de daders maar zelden worden aangesproken of vervolgd voor hun daden. 

Elke aflevering staan Van den Heuvel en Kluijver iemand bij die dagelijks de ingrijpende gevolgen ondervindt van deze extreme vorm van cyberpesten. Nadat Kluijver het verhaal van het slachtoffer heeft opgetekend, gaan Van den Heuvel en zijn team aan de slag om de dader in kaart te brengen en op te sporen. 

Zij worden daarin bijgestaan door een team van digitaal onderzoekers en observanten. Uiteindelijk is het doel de dader te confronteren met deze praktijken.

Iemand opgeven kan via deze link.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen