Article header image

Nieuw programma voor Wilfred Genee

Het is de moeder aller sportvragen: Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? Rond deze centrale vraag gaat Wilfred Genee vanaf maandag 29 februari op RTL 7 het gesprek aan met bekende persoonlijkheden aan tafel. Een uur lang vormen historische sportfragmenten de basis van een uitdagend gesprek.

Iedere aflevering staat een hoofdpersoon centraal. In de eerste uitzending neemt Matthijs van Nieuwkerk plaats tegenover Genee. Naast Van Nieuwkerk schuiven Bram Moszkowicz, Freek de Jonge, Beau van Erven Dorens, Peter R de Vries en Marco van Basten aan.

Aan de hand van historische sportfragmenten ontstaat een soms onverwachts gesprek. Deze fragmenten hebben een speciale betekenis voor de hoofdgast en zijn voor hem of haar heel belangrijk of zelfs bepalend geweest.

Volgens Genee is sport in dit programma de verbindende factor: “De emotie in sport zorgt voor een speciale sfeer aan tafel waardoor het interview de kans krijgt opener en persoonlijker te worden”. Voor de presentator gaat gekoesterde droom in vervulling: “Al vijftien jaar geleden had ik de wens een zomergasten-achtig programma te maken aan de hand van sportfragmenten.”

Het decor in de studio wordt gevormd door een grote bal waar middels video-mapping sportgraphics en fragmenten op getoond worden.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen