Article header image

Nieuw programma voor Cornald Maas

In Volle Zalen biedt presentator Cornald Maas een blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Volle Zalen is een reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een toegankelijke manier wil belichten. Maas praat met makers én bezoekers en hij voorziet voorstellingen van commentaar.

Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van makers en publiek, opent de AVROTROS-presentator deuren die meestal gesloten blijven. Maas: “Volle Zalen is mijn eerste nieuwe programma in acht jaar. Het is dé gids voor de podiumkunsten in Nederland. Ik neem de kijker mee op een reis langs de mooiste grote én kleine producties en geef hen de mogelijkheid voorstellingen op een unieke manier te beleven.”

In de eerste aflevering bezoekt Maas de voorstelling Borgen, een tien uur durend theaterevenement van het Noord Nederlands Toneel, over het wel en wee van Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Het publiek eet tijdens deze theatermarathon mee met de acteurs en ook Cornald Maas schuift bij Birgitte Nyborg en haar gezin aan tafel. Verder ontmoet Maas schrijver Adriaan van Dis. Samen met actrice Olga Zuiderhoek staat hij al enige tijd op de planken met de voorstelling Ik kom terug, naar zijn gelijknamige bestseller.

Volle Zalen is vanaf 17 maart iedere donderdagavond te zien op NPO 2.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen