Dinsdag 16 januari 2018

Nieuw avondprogramma Tour de France

NOS Sport doet deze zomer van zaterdag 4 juli tot en met zondag 26 juli via alle denkbare platformen live verslag van de Tour de France, die dit jaar voor de zesde keer in Nederland start. Nieuw dit jaar is het avondprogramma: NOS Studio Tour, dat wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Gert van ‘t Hof.

NOS Studio Tour wordt een programma ‘met het zweet nog op het voorhoofd’, waarin alles draait om de Tour, de renners en de gasten. Dione de Graaff zit als ‘kopvrouw’ drie weken lang in Frankrijk bovenop de actualiteit. Gert van ’t Hof neemt de presentatie in de studio in Hilversum voor zijn rekening. Alle etappes zijn uiteraard rechtstreeks te volgen via NPO 1 en NOS.nl en worden voorzien van commentaar door het duo Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

Mart Smeets blijft aan het nieuwe programma verbonden. Hij maakt dagelijks een historische rubriek met als titel Vergeelde Herinneringen. Verder blikt Herman van der Zandt aan het einde van iedere uitzending, in de rubriek De Dag van Morgen, op zijn eigen wijze vooruit op de volgende (etappe)dag en is er ook een Tour-quiz. De eerste editie van NOS Studio Tour, dat iedere dag tussen 19.00 en 19.50 uur op NPO 1 te zien zal zijn, is op donderdag 1 juli.

Robbert Meeder en Jurgen van den Berg nemen plaats achter de microfoon van NOS Radio Tour de France. Live Tourflitsen van verslaggever Gio Lippens aan de finish en van Sebastiaan Timmerman op de motor vormen de rode draad. Internet fietst ook live mee met de renners, op de speciaal aan de Tour gewijde NOS-site. Nieuw dit jaar is een tweede livestream waar beeld te zien is vanaf de vijf motoren in de koers. Dagelijks is er vanaf de start een live blog, dat ook via Twitter is te volgen. De live-uitzendingen van zowel televisie als radio worden gestreamd en op de site zijn ook alle nieuwsberichten, klassementen en reacties terug te vinden. Ook het virtuele klassement en een overzicht van de etappes, met hoogteprofielen, zijn geprolongeerd.

Ook via de NOS-app zijn alle etappes live en integraal te volgen en ‘good old’ NOS Teletekst zorgt vanaf 4 juli voor live-verslagen, nieuwsberichten, uitslagen en informatie over klassementen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen