Dinsdag 16 januari 2018

Niels Heithuis aan de slag bij AT5

Voormalig BNR Nieuwsradio-presentator Niels Heithuis heeft de overstap naar televisie gemaakt. Sinds vorige week is hij werkzaam bij de lokale televisiezender AT5 in Amsterdam. Hier is hij enkele dagen per week co-host van het AT5 Nieuws. Ook is hij verslaggever voor het station.

Heithuis werkte acht jaar voor BNR Nieuwsradio. Sinds 2007 presenteerde hij de middageditie van het nieuwsprogramma On the Move. In augustus werd bekend dat de presentator vertrekt bij BNR. Het station wilde een nieuwe weg inslaan, waar Heithuis zich niet in kon vinden.

Heithuis is één van de nieuwe gezichten op AT5, die de afgelopen maanden nogal wat talenten zag vertrekken naar de landelijke televisie. Zo werkt Aïcha Marghadi nu als nieuwslezer en presentator van het Sportjournaal bij de NOS, Merel Westrik als presentatrice van Vandaag de Dag bij WNL, Marnix van Egmond als eindredacteur bij WNL en Marien van der Kooij als eindredacteur bij Powned.

Tijdens de zomervakantie werden de bulletins van het AT5 Nieuws dan ook flink ingekort en werd de duopresentatie, waarmee in april werd gestart, tijdelijk stopgezet. Sinds maandag 3 oktober zijn de bulletins weer terug op de oude lengte van 20 minuten en is er ook weer duopresentatie.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen