dinsdag 16 januari 2018

Niels Baas nieuwe managing director NLziet

Niels Baas wordt per 1 mei de nieuwe Managing Director van NLziet. NLziet is de gezamenlijke dienst van de Nederlandse Publieke Omroep, de SBS Groep en RTL Nederland, die kijkers voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang geeft tot de gemist platforms NPO Plus, Kijk en RTLXL.

Naast de algemene aansturing, wordt hij verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienst. De eerste taken van Baas in zijn nieuwe functie zijn het opzetten van een dedicated team en de lancering van NLziet, die later dit kwartaal plaatsvindt.

Baas rapporteert en legt verantwoording af aan het bestuur van de coöperatie NLziet, die bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten zendergroepen. Hij neemt het stokje over van Rachelle van der Linden, die het project op ad interim basis heeft geleid en nog tot 1 juli zal aanblijven als adviseur.

Eerder was Baas General Manager bij MTV Networks Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor de herinrichting van de zenderportfolio. In februari 2012 trad hij aan als Commercieel Directeur bij Infostrada Creative Technology. Hier was hij verantwoordelijk voor het positioneren van Infostrada Creative Technology in de video on demand markt als een van de grootste facilitaire partijen van Nederland.

Bron: NLziet/Broadcast Magazine

Bericht delen