Netherlands Film Production Incentive opnieuw open voor high-end series
donderdag 7 juli 2022

Netherlands Film Production Incentive opnieuw open voor high-end series

Het Filmfonds is verheugd om aan te kondigen dat de succesvolle Netherlands Film Production Incentive vanaf augustus 2022 opnieuw wordt opengesteld voor high-end series.

De Staatssecretaris voor Cultuur & Media heeft hiervoor € 11,5 miljoen beschikbaar gesteld. Tegelijk voert het Filmfonds een aantal wijzigingen door om de impact van de stimuleringsmaatregel voor zowel films als series te vergroten.

“De Production Incentive is een belangrijk instrument om zowel de kwaliteit van het productieklimaat in Nederland, als talent en ambitie te stimuleren”, zegt directeur Bero Beyer. “Tegelijkertijd moet de regeling aangesloten blijven op alle veranderingen in de sector, zowel nationaal als internationaal. Crux voor het Filmfonds is dat de onafhankelijkheid van zowel de makers-teams als van de productie is gewaarborgd en dat de gesteunde projecten toegankelijk zijn voor een breed publiek.”

De regeling en aanpassingen zijn besproken met de relevante partijen in de sector, mede tegen de achtergrond van de veranderingen in het film- en medialandschap en de manier waarop films en series worden ervaren door het publiek. Ook de naweeën van de coronacrisis op de productiesector, de positie van (internationale) mediabedrijven en het belang van faire beloningen voor filmprofessionals hebben een rol gespeeld.

Meer informatie over de voorwaarden om financiering te krijgen is hier te vinden.

Bron: Filmfonds/BM

Bericht delen