Netflix en Nederlands Filmfonds richten steunfonds op voor getroffen producties
vrijdag 17 april 2020

Netflix en Nederlands Filmfonds richten steunfonds op voor getroffen producties

Netflix en het Nederlands Filmfonds kondigen vrijdag een nieuw steunfonds voor film- en tv-producties aan om medewerkers te helpen die acuut in de problemen zijn gekomen door de COVID-19 pandemie. Netflix stelt in Nederland 1 miljoen euro beschikbaar om het fonds te lanceren.

De productie van films en series in Nederland is zwaar getroffen door de effecten van het COVID-19 virus. Producties liggen stil en de continuïteit van de film- en tv-industrie staat onder grote druk. Door het aanbieden van een aanvullende bijdrage, investeren Netflix en het Filmfonds samen via de producenten in de geraakte medewerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van producties.

Hieronder vallen eveneens de kwetsbare freelancers, cast en crew, filmmakers en andere filmprofessionals. De samenwerking met Netflix biedt het Filmfonds meer mogelijkheden om getroffen producties te steunen, zonder dat bijdragen voor toekomstige filmprojecten onder druk komen te staan. De regeling wordt komende week verder uitgewerkt en gepubliceerd op de website van het Filmfonds.

Bero Beyer, directeur Filmfonds: “Dit is fantastisch nieuws. Als Fonds stellen we ons tot doel de productiviteit van de Nederlandse filmwereld door te laten gaan en te zorgen dat de hele keten zo in stand blijft dat er komend najaar en later ook nog mooie Nederlandse producties te zien zijn. We zijn enthousiast over de steun van Netflix voor film- en tv-professionals naast de recent aangekondigde steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de bredere cultuursector.”

Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition bij Netflix: “We zijn dankbaar dat we met het Nederlands Filmfonds kunnen samenwerken om de zwaarst getroffen medewerkers in de tv- en filmindustrie te ondersteunen. Het creatieve talent in Nederland en onze lokale partners met wie we samen content maken, zijn van vitaal belang voor het succes van Netflix. We willen daarom ons steentje bijdragen om diegenen te helpen die onze steun het hardst nodig hebben in deze ongekende tijden.”

De oprichting van dit fonds maakt deel uit van de bredere inspanningen van Netflix om tv- en filmprofessionals te helpen en is onderdeel van een fonds van 100 miljoen dollar opgericht door Netflix voor medewerkers in de creatieve sector wereldwijd.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen