Net5 vraagt aandacht voor prostaat- en teelbalkanker
woensdag 2 oktober 2019

Net5 vraagt aandacht voor prostaat- en teelbalkanker

Met het éénmalige tv-programma For One Night Only: he-le-maal naakt, vragen acht bekende Nederlandse mannen aandacht voor prostaat- en teelbalkanker. Eén van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen.

In de uitzending op donderdag 14 november bij Net5 zullen cabaretier Viggo Waas (57), acteur en producent Thijs Römer (41), acteur en presentator Jasper Demollin (28) en zanger Simon Keizer (35) een iconische dansact (gebaseerd op The Full Monty) opvoeren, om zich vervolgens helemaal bloot te geven. Op dinsdag 8 oktober worden vier andere mannen die aan dit project meedoen bekendgemaakt.

De acht mannen willen het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat deze ziekte meer bespreekbaar wordt. Dat mannen die dit treft zich er niet voor schamen. Het is van groot belang dat iedereen zich ervan bewust wordt dat prostaat- en teelbalkanker de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn. Als het in een vroeg stadium wordt geconstateerd, is het vaak goed te behandelen. Net5 en LINDA. willen ook alle vrouwen in Nederland aansporen erover te praten met hun partner, signalen serieus te nemen en zo nodig zelf te checken op teelbalkanker of te laten controleren door een arts op prostaatkanker. De aanloop naar het programma wordt daarom ook ondersteund met de hashtag #checkzijnzaakje.

De acht deelnemende mannen vertellen in het programma wat hun persoonlijke motivatie is om hier aan mee te doen. Waar Viggo direct de daad bij het woord voegt, door zich te laten testen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Op LINDA.nl worden vrouwen opgeroepen hun man aan te moedigen bij klachten of twijfel naar een arts te gaan. Ook wordt er aandacht besteed aan feiten en fabels rondom prostaat- en teelbalkanker. Een aantal van de bekende mannen vertellen waarom ze het belangrijk vinden dit project te steunen, aan hun vrouwen wordt gevraagd wat zij van de dappere deelname vinden.

Het oorspronkelijke idee is afkomstig uit Engeland waar met groot succes al drie keer The Real Full Monty is georganiseerd, waarbij een aantal bekende Engelse mannen volledig naakt gingen om aandacht te vragen voor prostaatkanker.

Uitzending: donderdag 14 november om 20.30 uur bij Net5.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Cornelie Tollens

Bericht delen