Net5 komt met documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon
woensdag 1 december 2021

Net5 komt met documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon

De Net5-documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon biedt, precies een dag voor haar achttiende verjaardag, een inkijk in het leven van onze toekomstige koningin.

De special laat openhartige gesprekken zien met personen die Amalia van dichtbij hebben meegemaakt. Zo komt oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema aan het woord over zijn ervaringen met het koninklijk gezin, vertelt LINDA.-verslaggever Sam Hoevenaar over hoe de kroonprinses haar vrije tijd invult en weet entertainmentdeskundige Bart Ettekoven uit persoonlijke ervaring hoe het er in de jaren op de Bloemcampschool aan toeging. Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon is op maandag 6 december om 20.30 uur te zien bij Net5.

Als vader van een schoolgenoot van prinses Amalia weet Bart Ettekoven hoe de wens van koning Willem-Alexander en koningin Máxima om hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd te geven, zich in de praktijk op en rond de Bloemcampschool heeft vervuld. Jan Hoekema vertelt onder andere hoe hij door kringen rondom het hof werd benaderd toen zich een kwestie over prinses Amalia voordeed in zijn gemeente.

Patrick van Katwijk is al ruim vijftien jaar royaltyfotograaf en vertelt in de Net5-docu uitgebreid over de momenten dat hij prinses Amalia binnen en buiten de muren van het paleis ontmoette, en ook koningin Máxima’s favoriete modeontwerper Edouard Vermeulen deelt leuke anekdotes over zijn samenwerkingen met Amalia.

Een voormalig persoonsbeveiliger wijdt uit over hoe beperkend opgroeien met 24/7 bewaking is voor een kind. Van een avondje naar de bioscoop tot een kort fietstochtje: Amalia’s beveiligers zijn altijd overal bij. Ook de luxe in en rond het paleis, Amalia’s hobby’s en dat wat ze deelt op sociale media komen aan bod. Hoe ziet haar leven eruit en wat voor koningin kan Nederland straks verwachten?

Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon is geproduceerd door Stepping Stone Producties en Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA. en SBS6.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: RVD

Bericht delen