Nederlandse productie Kustwacht Caribisch Nederland op National Geographic
zondag 23 januari 2022

Nederlandse productie Kustwacht Caribisch Nederland op National Geographic

De zesdelige documentaireserie Kustwacht Caribisch Nederland staat in het teken van de grensbewaking en reddingsoperaties op de eilanden van Caribisch Nederland en geeft een inkijk achter de schermen bij de Caribische Kustwacht.

Deze serie van National Geographic Benelux is geproduceerd door Remco Garcia van Goya Productions. Kustwacht Caribisch Nederland is vanaf 23 januari elke zondag om 21.30 uur te zien.

In de serie volgen we een vast team van professionals van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) en de Nederlandse Koninklijke Marine, die ook kustwachttaken in het Caribisch gebied uitvoert, op Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten. Hierbij vertellen de professionals hun verhaal waarom zij dit werk doen en waarom hun werk van belang is op de eilanden.

In zes afleveringen volgen we de missies van de Kustwacht op het gebied van reddingsoperaties en grensbewaking. Van achtervolgingen en het onderscheppen van drugstransporten met de helikopter, het verkenningsvliegtuig DASH en de snelle FRISC-boten, tot aan het patrouilleren op snelle Metal-Shark boten bij feestgangers en illegale visserijhandel op de Caribische zee; de Kustwacht zit geen moment stil.

Bron: National Geographic Benelux/BM

Bericht delen