Nederlandse animatiefilm Knor verkocht aan vijftien landen
maandag 11 juli 2022

Nederlandse animatiefilm Knor verkocht aan vijftien landen

De nieuwe Nederlandse animatiefilm Knor is inmiddels verkocht aan vijftien landen. De stop-motionanimatie zal binnenkort te zien zijn in onder andere Frankrijk, Duitsland, België, Noorwegen, Japan, Zweden, Tsjechië, Zwitserland en Spanje.

In veel van deze landen krijgt Knor een grote bioscooprelease. Dat hebben producent Viking Film en distributeur Gusto maandag bekendgemaakt. Knor is gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van schrijver Tosca Menten. De film vertelt over het meisje Babs dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

De belangrijkste rollen in de film zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon, Loes Luca en Alex Klaasen. Knor is een stop-motionanimatie. Dit betekent dat de beelden zijn gemaakt door poppen van klei of plastic shot voor shot te fotograferen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achter elkaar af te spelen, lijkt het net alsof de poppen bewegen.

De film van Mascha Halberstad was eerder al te zien op het festival van Berlijn en op het prestigieuze New York International Children’s Film Festival. Knor draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

Bron: AD/BM

Bericht delen