Woensdag 17 januari 2018

Nederlands Film Festival krijgt nieuwe directeur

Directeur Willemien van Aalst maakt plaats voor een opvolger bij het Nederlands Film Festival. Na 7 festivals acht zij de tijd rijp voor een wending in haar loopbaan. Met haar vertrek schept ze ruimte voor een opvolger die de NFF-voornemens voor de Cultuurnotaperiode 2017-2020 realiseert.

De werving van de nieuwe directeur is inmiddels begonnen. Van Aalst blijft actief voor het festival tot de komst van haar opvolger. NFF-bestuursvoorzitter Emile Fallaux: “Met Willemien verliezen wij een bijzonder toegewijde en kundige pleitbezorger voor de Nederlandse film. Onder haar leiding vernieuwde het NFF drastisch. Zij introduceerde het Academy-systeem, waarbij de vakwereld haar stem uitbrengt voor de nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren. De selectie van nieuwe films maakte zij strenger, terwijl aanstormend talent meer ruimte kreeg dan ooit. Met het Forum van de Regisseurs riep zij een nieuwe sectie in het leven voor reflectie op vernieuwende auteursfilms, en zij haalde de interactieve drama- en documentaireproducties uit de marge, gesymboliseerd door het nieuwe Gouden Kalf voor Beste Interactive. Ook bracht Van Aalst de jaarlijkse Control Conference en de Dutch Game Awards onder de koepel van het NFF. En in 2015 lanceerde zij de Nationale Filmconferentie, de grootste meerdaagse bijeenkomst van de Nederlandse film-, televisie-, en interactive vakwereld.”

Van Aalst: “Ik heb het altijd als een grote eer beschouwd het Nederlands Film Festival te mogen leiden. Met plezier en vol overgave heb ik dat 7 jaar gedaan. Samen met mijn team heb ik veel bereikt. Nu is het tijd het stokje over te dragen. Zowel voor mij als voor het festival brengt verandering nieuwe kansen.”

Bron: NFF/Broadcast Magazine

Bericht delen