Nederland kiest het mooiste liedje: Het Dorp
Maandag 18 november 2019

Nederland kiest het mooiste liedje: Het Dorp

Het lied Het Dorp van Wim Sonneveld is zondag door de kijkers van het SBS6-programma Het Mooiste Liedje gekozen tot het mooiste liedje van Nederland. Het nummer van de in 1974 overleden cabaretier en zanger eindigde na de stemming bovenaan de top tien van muzieknummers die een vakjury had opgesteld.

Op plek twee eindigde Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen Groep. Avond van Boudewijn de Groot belandde op de derde plaats. In de live-finale zongen Nederlandse zangers de tien meest populaire liedjes van de vijftig muzieknummers die de weken ervoor door de kijkers waren gekozen in het door Johnny de Mol gepresenteerde programma. Jan Dulles zong Het Dorp.

Johnny de Mol: “Het Mooiste Liedje was niet alleen een muzikale zoektocht naar het allermooiste liedje van een Nederlandse artiest, maar ook een emotionele zoektocht met bijzondere en dierbare verhalen van mensen. Naar de kracht van muziek, hoe een lied echt veel kan betekenen voor mensen en symbool staat voor bijzondere momenten. Voor mij is elk liedje dat je zo diep kan raken een winnaar.”

Het Mooiste Liedje beleefde haar eerste uitzending op 13 oktober. Of er een tweede seizoen van het programma komt is nog niet bekend.

Bron: Talpa Network/Nu.nl/BM
Foto: Nick van Ormondt/Talpa

Bericht delen