Dinsdag 16 januari 2018

Nederland 2 brengt drama op zaterdagavond

Vanaf zaterdagavond 5 november brengt Nederland 2 rond 20.15 uur een vast slot voor Nederlands drama en aankoop. Na het grote succes in de zomer wordt vanaf 5 november de tweede serie van Downton Abbey (NCRV) uitgezonden. Gevolgd in het nieuwe jaar door de Nederlandse dramaserie Lijn 32 (NCRV/ KRO). Nederland 2 zag de kijkcijfers op zaterdagavond afgelopen tijd dalen, onder meer door het succes van Ik Hou Van Holland (RTL 4).

Net als in de rest van de wereld maakte Downton Abbey afgelopen zomer  in Nederland indruk. Niet alleen in aantal kijkers maar ook in waardering. In de maanden juni en juli was Downton Abbey het hoogst gewaardeerde programma op de Nederlandse tv met een rapportcijfer van  8, 4. Dat succes wordt ook zichtbaar in de vele prijzen die de serie in de wacht sleept.

Van eigen bodem komt na Downton Abbey op de zaterdagavond de dramaserie Lijn 32. Acht ogenschijnlijk willekeurige passagiers stappen op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus, met noodlottige gevolgen. Naast Waldemar Torenstra spelen onder meer Peter Blok, Elsie de Brauw, Annemarie Prins, Eric van der Donk en Reinout Bussemaker mee.

Het nieuwe tijdslot voor drama heeft gevolgen voor andere programma’s van Nederland 2. De compilatie van Man bijt Hond (NCRV) komt te vervallen en Debat op 2 (NCRV/KRO) schuift door naar 21.10 uur. De uitzending van Andere Tijden verhuist naar de zondagavond 21.00 uur.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen