Dinsdag 16 januari 2018

NCRV's Altijd Wat verhuist naar de dinsdag

Het NCRV-programma Altijd Wat is met ingang van 6 september niet op meer op de vrijdagavond maar op dinsdagavond te zien. Verder gaat het achtergrondprogramma, dat de actualiteit volgt maar afstand neemt van de waan van de dag, in z’n geheel de studio uit. Ook Ghislaine Plag gaat het land in voor interviews en gaat reportages maken op locatie.

“De reportages in Altijd Wat, die gaan over hoe mensen maatschappelijke ontwikkelingen beleven, worden door onze kijkers zeer gewaardeerd,” vertelt Jeroen Illy, eindredacteur van het programma. “Daarom hebben we ervoor gekozen om met Altijd Wat de focus volledig hierop te leggen. Ghislaine Plag gaat de grote inhoudelijke interviews maken. Deze rol past goed bij haar journalistieke achtergrond en haar grote interesse in wat mensen beweegt.”

Daarnaast is nieuw dat een viertal columnisten, waaronder Rob Wijnberg en Jan Kuitenbrouwer, elke week zijn of haar mening geeft over een onderwerp. De bekroonde rubriek Altijd Wat Wijzer en het onderdeel Feit of Fictie, die beide op beeldende wijze kwesties tot op de bodem uitzoeken, blijven vast onderdeel van de uitzendingen.

Bron: NCRV/TV-Visie

 

Bericht delen