Dinsdag 16 januari 2018

NCRV Dokument geselecteerd voor Input 2011

De NCRV-documentaire Omars Schuld van filmmaker Michiel Brongers is geselecteerd als de Nederlandse inzending voor het Input festival 2011, dat van 9 tot 12 mei plaatsvindt in Seoul in Zuid-Korea. Omars Schuld is door NCRV Dokument eerder dit jaar uitgezonden.

Input is een internationaal televisiefestival met drama- en documentaire producties die stof doen opwaaien door vorm en inhoud. Op het festival, dat ieder jaar in een ander land wordt gehouden, komen televisiemakers, producenten en publiek bij elkaar om de meest innovatieve en controversiële producties van het afgelopen jaar te bekijken en te bediscussiëren.

De persoonlijke documentaire Omars Schuld, die het verwerkingsproces laat zien van filmmaker Michiel Brongers na een verkeersongeval, valt op door zijn filmische vorm. Een automobilist rijdt Brongers aan op de trambaan, waardoor hij met twee verbrijzelde benen en een gebroken neus op het asfalt ligt. De automobilist laat zijn telefoonnummer voor hem achter. Maar wil Brongers wel contact opnemen?

NCRV Dokument Omars Schuld is een productie van Selfmade Films en ging het afgelopen jaar in première op het IDFA in Amsterdam.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen