Dinsdag 16 januari 2018

NAB: trends en Nederlanders

Er valt elke keer wel een overkoepelend thema te ontdekken op de NAB in Las Vegas. Een paar jaar geleden was dat 3D, daarna kwam 4K en nu ging de meeste aandacht uit naar HDR, oftewel High Dynamic Range.

In Broadcast Magazine 344 doen Guy Molin en George Freriks uitgebreid verslag vanaf de grootste audiovisuele vakbeurs ter wereld. Ze maken uiteraard een rondje langs de Nederlandse aanwezigen en belichten de wereldwijde trends. Zowel in woord als in beeld wordt bijvoorbeeld stil gestaan bij onder andere het fenomeen ACES, HDR dus, tal van nieuwe cameraontwikkelingen en drones.

Met name Blackmagic Design kwam met, zoals de grote Australische baas Grant Petty dat zo mooi verwoordde: “A shitload of new products.” Niet zoals verwacht een nieuwe pocketcamera, maar een verkleinde versie van de Cinemacamera en ook een studio-uitvoering in 4K. Deze twee camera’s hebben de afmetingen van een tennisbal, maar wat eruit komt, is een zeer professioneel plaatje. Verder een nieuwe versie van Davinci Resolve en een nieuwe Ursa camera.

Alles over de NAB is te lezen in Broadcast Magazine 344. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen