Dinsdag 16 januari 2018

Muzikaal nieuwjaar op Nederland 3

Oudejaarsdag is de grote finaledag van de Top 2000. Natuurlijk is hiervoor veel aandacht op Nederland 3. Maar er is nog veel meer muziek te zien. Om 19.30 uur is de Top 2000 a Gogo te zien. Aan oliebollen, champagne en muzikaal vuurwerk geen gebrek op oudejaarsavond in het Top 2000 Café. Aan de bar spelen Ron Brandsteder en zijn zoon Rick de informele muziekquiz tegen elkaar. Op culinair gebied maakt chef-kok Pierre Wind zijn jaarlijkse megalomane eindejaarscocktail en blijkt tv-kok Rudolph van Veen een enorme fan van The Sex Pistols blijkt te zijn.

Om 20.35 uur bremgt Nederland 3 Vrienden van Amstel Live. Nederlandse zangers en zangeressen treden beurtelings met elkaars band op. Ook kruipen bekende Nederlandse artiesten in de huid van hun muzikale held. Geniet van Kane, Waylon, Racoon, Rowwen Heze, De Dijk, Jan Smit, Barry Hay en VanVelzen.

Om 22.25 uur volgt Aftellen naar Top 2000 in concert. Voordat de champagne knalt, zie je de top tien van de Top 2000 in clips. Rond middernacht barst het feestelijke Top 2000 in Concert los. Omdat het concert dit jaar voor de tiende keer gehouden wordt, treden maar liefst twintig artiesten op: Acda en de Munnik, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Gers Pardoel, Paskal Jakobsen, Ruth Jacott, George Baker, Jan Keijzer en Annie Schilder, Boudewijn de Groot en Nick & Simon, Marco Borsato, Lee Towers, Anita Meyer, VanVelzen, Glennis Grace, Rob de Nijs, Waylon en Ilse DeLange.

Bron: NPO

 

Bericht delen