Article header image

Muziekherinneringen levert 35.000 reacties op

Het tweedelige SBS-programma Muziekherinneringen over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie heeft een groot aantal kijkersreacties opgeleverd. Meer dan 35.000 mensen stuurden de afgelopen week een sms naar het actienummer 4333.

Volgens Gea Broekema-Procházka, directeur van Alzheimer Nederland, hebben nooit eerder zoveel mensen in zo’n korte tijd op een actie van Alzheimer Nederland gereageerd: “Het is een geweldige stap verder in onze strijd tegen deze ziekte.”

In de muzikale show Muziekherinneringen ontving Jeroen van der Boom mensen bij wie dementie een grote invloed heeft of heeft gehad op hun dagelijks leven. Met Van der Boom deelden zij aangrijpende persoonlijke verhalen en een bijzondere muziekherinnering. Shownieuws besteedde daarnaast een week lang dagelijks aandacht aan de actie en ook 100% NL riep mensen op te sms’en.

Broekema had wel verwacht dat Muziekherinneringen de nodige reacties zou opleveren, maar dit succes verbaasde ook haar: “Er is niet alleen veel geld binnengekomen, maar nog belangrijker: heel veel méér mensen realiseren zich nu dat dit een ziekte is waar we uiteindelijk allemaal op de een of andere manier mee te maken krijgen.”

Ondanks wereldwijd onderzoek is er nog steeds geen geneesmiddel tegen dementie gevonden. Op dit moment krijgt één op de vijf Nederlanders deze ziekte, een aantal dat door de vergrijzing alleen nog maar zal groeien. De actie Muziekherinneringen loopt nog tot en met 2 november. Tot die datum is het nog mogelijk het woord muziek te sms’en naar nummer 4333 om daarmee de strijd tegen alzheimer te steunen met een eenmalige bijdrage van 2 euro. Iedereen die een sms stuurt maakt kans op een thuisconcert door Jeroen van der Boom en Beau van Erven Dorens.

Bron: Alzheimer Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen