Article header image

Multimediaal Boekenweek Festival bij NPO

NPO 2 en NPO Radio 4 hebben het initiatief genomen voor het eerste NPO Boekenweek Festival in het kader van de 81e Boekenweek, die van 12 tot en met 20 maart wordt gehouden. Kenmerkend voor het Festival is de innige samenwerking tussen televisie, radio en online.

De NTR trapt donderdag 10 maart af op NPO 2 met het eerste deel van een tweeluik over het jaarlijkse Boekenbal, dat dit jaar zijn 65-jarig jubileum viert. Schrijver Abdelkader Benali gaat terug in de geschiedenis en geeft een kijkje achter de schermen van het roemruchte feest. Op 11 maart volgt het Nationaal Boekenweek Ontbijt, een NPO Radio 4-uitzending vanuit boekhandel Praamstra in Deventer. Dit alles in het teken van het Boekenweek thema: Duitsland; Was ich noch zu sagen hätte.

De jaarlijkse NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd mondt uit in een reeks met elkaar verbonden radio- en tv-programma’s. De vijf winnende schrijvers zijn tijdens het festival te zien op NPO 2 in het VPRO-programma Iedereen schrijft. Hun winnende verhalen zijn op dezelfde dag te horen op NPO Radio 4, verklankt en ingesproken door ondermeer Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen.

Gedurende de Boekenweek test Sanne Wallis de Vries vijf dagen lang schrijvers op hun kennis van de vaderlandse letteren in de Nationale Boekenquiz 2016. Kandidaten van de quiz zijn de volgende dag te gast in het programma Muziekwijzer (MAX) op NPO Radio 4.

Verder is de hele week lang tijdens het Boekenweek Festival op tv, radio en online in alle vormen en maten aandacht voor schrijven en lezen. Op NPO Radio 2 duikt het programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) in de letteren, op NPO Radio 1 is er in VPRO’s Woord, O.V.T. en Bureau Buitenland ruim aandacht voor het literaire, en NPO Cultura biedt elke dag boekenprogramma’s uit het rijke tv-archief van de publieke omroep aan.

Het volledige overzicht van het NPO Boekenweek Festival is te vinden op de speciale Festival-website. Daar kunnen ook alle programma’s na afloop worden teruggekeken en beluisterd.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen