MTV Awards niet live uitgezonden door schrijversstaking in Hollywood
zondag 7 mei 2023

MTV Awards niet live uitgezonden door schrijversstaking in Hollywood

De uitreiking van de MTV Movie & TV Awards gaat zondag door, maar zal niet live zijn. In plaats van de geplande liveshow vanuit de Barker Hangar in het Californische Santa Monica wordt het programma gevuld met vooraf opgenomen speeches en komische fragmenten.

De afgelasting van de liveshow is een gevolg van de schrijversstaking die momenteel gaande is in Hollywood en de zoveelste tegenslag voor de awardshow vormt.

Enkele dagen geleden gaf Drew Barrymore uit solidariteit met de schrijvers haar taak als presentatrice terug en annuleerde MTV de rodelopershow voorafgaand aan de uitreiking. Nadat de vakbond Writers Guild of America (WGA) had aangekondigd actie te gaan voeren bij Barker Hangar, werd ook de liveshow afgezegd.

Schrijvers die zijn aangesloten bij de WGA begonnen dinsdag aan een landelijke staking nadat onderhandelingen met grote studio’s waren vastgelopen. Er werd onder meer gesproken over de vergoeding van de schrijvers en over regels met betrekking tot het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij de totstandkoming van scripts en scenario’s.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen