Woensdag 17 januari 2018

MPJC zoekt videomakers voor showcasefestival

MPJC roept videomakers op hun beste werk in te sturen voor het showcasefestival tijdens het Mediapark Jaarcongres (MPJC). Uit de inzendingen selecteert de organisatie de meest in het oog springende producties voor een showcase-sessie in studio 21 tijdens het congres op 23 juni.

Naast het plenaire programma bestaat MPJC uit een reeks exclusieve expertsessies. Eén van deze sessies vindt plaats in studio 21, waar op de grote schermen achter het podium een showcasefestival wordt getoond. Nederlandse videomakers lichten kort hun beste videoproducties toe, waarna het publiek een impressie te zien krijgt. Voor dit showcasefestival is de organisatie van MPJC op zoek naar getalenteerde videomakers die hun werk willen tonen. Van transmediale producties tot virals, van sportregistraties tot YouTube hits.

In het kader van het thema The Video Age wil het congres innovatieve en creatieve makers in het zonnetje zetten. Tijdens het Mediapark Jaarcongres komt de Nederlandse media-industrie bij elkaar om zich te laten bijpraten over belangrijke ontwikkelingen in het videolandschap. Welke video-innovaties gaan het medialandschap veranderen? Wat gebeurt er op het gebied van data, search en personalisatie? En waarom doen onze tv-formats het zo goed in Azië, terwijl tv-formats in het versnipperde medialandschap van Nederland dood verklaard worden? Onder meer Pim Schmitz (Talpa), Bert Habets (RTL) en Jan de Jong (NOS) gaan op deze vragen in tijdens het plenaire programma.

Videomakers die kans willen maken hun beste video’s tijdens dit media event te tonen kunnen hun motivatie en een linkje naar hun video of showreel sturen naar showcase@mpjc.nl. De organisatie maakt in aanloop naar het congres bekend welke videomakers zijn geselecteerd.

Bron: MPJC/Broadcast Magazine

Bericht delen