Dinsdag 16 januari 2018

Online video, virtual reality en Nederlandse pioniers

iMMovator, Beeld en Geluid en Media Academie organiseren op donderdag 18 juni het Mediapark Jaarcongres (MPJC) in studio 21. In het programma gaat veel aandacht uit naar online video, virtual reality, toekomstplannen van de omroepen en de succesverhalen van Nederlandse ondernemers in het buitenland. 

Sprekers zijn onder anderen Henk Hagoort (NPO), Frank Botman (Dasym), Eelko van Kooten (Spinnin’Records) en Jan Riemens (Zoomin.tv). Het thema van MPJC2015 is ‘Act Global’. Het congres zet een aantal Nederlandse ondernemers in het zonnetje die internationaal succes hebben. Zo vertelt Eelko van Kooten over de opmars van zijn bedrijf Spinnin’Records dat verantwoordelijk is voor de ontdekking van vele, inmiddels wereldberoemde DJ’s. Het YouTube kanaal van Spinnin’ (9,5 miljoen abonnees) behoort tot één van de grootste ter wereld. Jeroen Wijering geeft een kijkje in de keuken van JW player – een videoplayer die hij in zijn studententijd ontwikkelde en die inmiddels door twee miljoen sites wordt gebruikt. Ook Jan Riemens van Zoomin.TV is aanwezig. Zoomin.TV is koploper op het gebied van online video, actief in 26 markten en heeft een online bereik van 2,2 miljard video impressies per maand. Hij geeft tijdens MPJC zijn visie op de online video markt.

Maandag 15 juni wordt het concessiebeleidsplan 2016-2020 gepubliceerd, dat een opmaat is naar nieuwe mediawetgeving die in 2016 van kracht moet worden. Donderdag 18 juni geeft Henk Hagoort (voorzitter NPO) hier in een interview toelichting op.

Verder zijn er bijdragen van:

• Frank Botman (Dasym) gaat in een interview in op de ontwikkeling van mediabedrijven naar platform diensten en services, en welke rol China daarin gaat spelen
• Liesbeth Nekkers (GfK) geeft een onderzoekspresentatie over GfK Trends in digitaal entertainment
• William Uricchio is Professor of Comparative Media Studies aan het MIT, in Boston en Principal Investigator of MIT’s Open Documentary Lab. Hij gaat in op verleden en toekomst van ‘immersive media’, nieuwe manieren van storytelling, en de algoritmes van de media industrie.
• Geert-Jan Bogaers (VPRO) en Robert Overweg (Triple IT) nemen bezoekers mee naar de wereld van virtual reality. Wat zijn de mogelijkheden voor mediaformats en merken?
• NU.nl hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman presenteert Cameraad: een oplossing om op een laagdrempelige manier live-video van ooggetuigen te integreren in verslaggeving.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine

Bericht delen