Dinsdag 16 januari 2018

MotoGP achttien keer live bij Eurosport

Eurosport zendt vanaf het laatste weekend van maart alle achttien races – inclusief trainingen, kwalificaties en warming-ups – van de MotoGP live uit. Daarmee is voor het eerst sinds jaren de MotoGP weer voor iedereen te zien. Negen GP’s worden op het reguliere Eurosport uitgezonden en negen op Eurosport 2. Voor de uitzendingen van de MotoGP opereert Eurosport met een eigen productieteam.

De presentatie is in handen Samantha van Wijk, de eerste Nederlandstalige Eurosport-presentatrice ooit. Het commentaar wordt verzorgd door Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.

De MotoGP was jarenlang alleen te zien op premiumzender Sport1. De eerste vijf Grand Prix, plus die van San Marino, Aragón en Valencia én de TT Assen, zijn nu op Eurosport te zien, de rest op Eurosport 2. Eurosport verwierf de rechten voor vier seizoenen en ook die van de Moto2, Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies (dé klasse voor aanstormend talent).

Eurosport Benelux vliegt de verslaggeving voor het eerst volledig lokaal aan: een eigen productieteam – aangevoerd door de ervaren Ed Meijer – opereert merendeels op locatie en vanuit een speciaal voor deze operatie in aanbouw zijnde Master Control Room in Eurosport’s hoofdkantoor in Parijs. Eurosport Benelux beschikt over eigen camera’s op locatie.

Samantha van Wijk: “Sport is mijn grote passie. Om te mogen presenteren voor een zender als Eurosport, is een eer en een enorme uitdaging. De MotoGP is een fantastisch kampioenschap; de absolute top van de mondiale racesport. Dat ik hier de allereerste Nederlandstalige presentatrice ben, maakt voor mij het plaatje compleet”. Ook Gijs Poortman, productie-manager van Eurosport Benelux, is blij met de nieuwe koers: “Met de MotoGP zetten we voor het eerst een geheel eigen productie neer. Maken we echt zélf televisie. De nieuwe aspecten die dit voor ons met zich meebrengt, maken het tot een ongekend uitdagend project.”

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen