Dinsdag 16 januari 2018

Moordvrouwen vertellen hun verhaal bij Net5

Net5 komt in mei met de portretserie Moordvrouwen. In deze vierdelige reeks staan Nederlandse vrouwen centraal die iemand hebben vermoord. Elke aflevering vertelt een vrouw haar kant van het verhaal van de moord die ze heeft gepleegd en via reconstructiebeelden is te zien hoe het zover heeft kunnen komen. De reeks is gemaakt door Jessica Villerius. Zij maakte eerder reportages over anorexia, eerwraak en de vraagtekens die er rond het verhaal van Maria Mosterd ontstonden. Moordvrouwen is vanaf 9 mei te zien.

De serie is gemaakt door Jessica Villerius en haar team. Villerius is onder andere verantwoordelijk voor de docu’s Vel over Probleem, Het exclusieve verhaal van een Loverboy, Code Rood: Eerwraak, Wortels van het Kwaad, berichten van Dutroux en Glenn Helder: C’est la vie. Deze documentaire kreeg een IDFA-nominatie.

In de eerste aflevering vertelt Willeke M. haar verhaal. In haar jeugd belandde ze op zevenjarige leeftijd in een horrorscenario. Ze spreekt over hoe ze zowel geestelijk als lichamelijk werd mishandeld door haar moeder en later door haar werd ‘verkocht’ aan pedofielen. Haar jeugd levert een levensgroot trauma op. Ze belandt van de ene gewelddadige relatie in de andere en kan de cirkel van geweld niet doorbreken. Als haar oudste dochtertje wordt verkracht is voor Willeke de maat vol. Ze wil niet het risico lopen dat deze man haar dochter ooit weer zal aanraken en dus brengt ze hem om het leven met vele messteken. Ze krijgt hiervoor twaalf jaar gevangenisstraf. Inmiddels is Willeke weer vrij.

Bron: Net5/Broadcast Magazine 

Bericht delen