Dinsdag 16 januari 2018

Monique van Hoogstraten naar Israël en Palestijnse gebieden

Monique van Hoogstraten, coördinator buitenlandredactie NOS, verruilt ‘standplaats Hilversum’ voor ‘standplaats Jeruzalem’. Vanaf 1 januari 2012 wordt zij de multimediale NOS-correspondent voor Israël en de Palestijnse gebieden. Zij volgt in deze functie Sander van Hoorn op, die onlangs werd benoemd tot correspondent Arabische wereld met standplaats Beiroet.

Van Hoogstraten (47) is geen onbekende voor de NOS. Vanaf 2003 werkt ze op de buitenlandredactie van NOS Nieuws. Sinds 2009 is ze daar coördinator. Voor haar komst naar de NOS werkte ze als historicus, freelance journalist en verslaggever bij het Haarlems Dagblad. Van Hoogstraten studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze de postdoctorale opleiding Journalistiek voor Academici aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Monique van Hoogstaten noemt de nieuwe baan “een mooi en belangrijk moment” in haar loopbaan. “Ik heb de afgelopen jaren een groot deel van de wereld ‘bereisd’ vanachter mijn bureau in Hilversum. Nu is het moment gekomen om op stap te gaan en verhalen te gaan vertellen.”

Dat haar reisbestemming Israël en de Palestijnse gebieden is, sluit aan bij de interesse die ze sinds haar studie geschiedenis voor die regio heeft. “Ik ben gefascineerd door een samenleving waarin mensen in hun persoonlijke leven, in hun emoties en opvattingen, geraakt worden door een historisch conflict. Dat geldt in deze regio heel sterk, voor zowel de Joodse als de Palestijnse bevolking.”

Bron: NOS

Bericht delen