Monique Schoonen stopt als directeur-bestuurder bij Omroep Zeeland
dinsdag 21 december 2021

Monique Schoonen stopt als directeur-bestuurder bij Omroep Zeeland

Monique Schoonen verlaat na 15 jaar Omroep Zeeland. Met pijn in het hart maar met een goed gevoel vertrekt ze bij ‘de mooiste regionale omroep van Nederland’.

“Het is tijd om ruimte te maken voor een opvolger die met passie en elan de omroep verder kan ontwikkelen. Op basis van de ingezette koers en strategie die de afgelopen jaren vooral in het teken hebben gestaan van een herpositionering van Omroep Zeeland in het medialandschap”, is de uitleg van Schoonen. De Raad van Toezicht van de Zeeuwse omroep betreurt de beslissing.

Monique Schoonen kijkt met trots naar een dynamische tijd bij Omroep Zeeland. “We hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een zender met in eerste instantie radio en daarna tv zijn we uitgegroeid tot een multimediale omroep waar de berichtgeving op de digitale kanalen steeds belangrijker is geworden. En dat in een tijd waarin zware rijksbezuinigingen tot ingrijpende keuzes in de programmering hebben geleid.”

“Desondanks is Omroep Zeeland steeds een van de best presterende regionale omroepen geweest. Dat is een groot compliment voor al onze medewerkers omdat we als kleine regionale omroep altijd met een bescheiden budget moeten werken. Maar zegt ook alles over de betrokkenheid van de Zeeuwen met hun eigen omroep. We zijn een omroep met een sterke Zeeuwse identiteit en een trouw publiek. En voor die steun wil ik ook al die inwoners van onze provincie bedanken”, zegt Schoonen.

Hoofdredacteur Edwin de Kort vindt het jammer dat Monique Schoonen vertrekt. Hij is bijzonder positief over de jarenlange samenwerking. En benadrukt de betekenis die Schoonen heeft gehad voor de regionale omroep. “Zij heeft zich in de afgelopen jaren enormingezet voor het behoud van de zelfstandigheid van Omroep Zeeland en het behoud van de regionale journalistieke berichtgeving. Ook heeft ze zich enorm ingezet voor een betere samenwerking met de landelijke, publieke omroep, waaronder de NOS.”

De samenwerking online met de NOS heeft geleid tot een steeds betere nieuwsuitwisseling waardoor veel meer Zeeuws nieuws van Omroep Zeeland ook landelijk onder de aandacht wordt gebracht.”

Bron: Omroep Zeeland/BM

Bericht delen