Monday Media Nederland versterkt managementteam
maandag 23 augustus 2021

Monday Media Nederland versterkt managementteam

Monday Media Nederland heeft het managementteam versterkt met twee nieuwe leden. Jan Hendrik Smeenge begint per direct als Managing Director. Ruud Tiktak start als Head of Operations & Productions. Beide heren beschikken over meer dan ruime ervaring in de Nederlandse media.

Smeenge was de laatste zes jaar werkzaam als MD bij Zodiak Nederland, waar hij creatief en inhoudelijk eindverantwoordelijk was voor programma’s als Expeditie Robinson, Ik Geloof in Mij, Je Zal Het Maar Hebben, Het Beste Brein van Nederland, Wegmisbruikers, Tygo in de GHB en Dateables.

Smeenge: “Ik heb Monday Media altijd gezien als een zeer vakkundige club met fijne collega’s. De genres waarin zij produceren en de ambities die er liggen, spreken mij bijzonder aan. Ik ben dan ook zeer verheugd om mijn ervaring en kennis juist hier te mogen inzetten om — samen met Ruud — dit mooie productiehuis verder uit te bouwen. Daarbij weet ik mij gesterkt door de hernieuwde samenwerking met Sander Emmering, met wie ik eerder gezamenlijk aan de basis van talrijke Eyeworks-successen heb mogen staan. Voorts ben ik blij nu alvast te kunnen melden dat Sahar Meradji, met wie ik docu-series als Tygo in de Psychiatrie en Verdoofd heb mogen produceren, haar label binnenkort zal onderbrengen bij Monday.”

Ruud Tiktak heeft bij diverse productiehuizen gewerkt, waarvan de laatste twaalf jaar bij Talpa. Bij Talpa Media heeft hij programma’s geproduceerd en als productiecoördinator diverse producties en productieteams begeleid. De laatste twee jaar was hij bij Talpa TV verantwoordelijk voor de aankoop van de Nederlandse producties.

Tiktak: “Vanuit mijn tijd bij Talpa TV heb ik het contact met en de werkwijze van Monday altijd als heel prettig ervaren. De betrokkenheid en passie van de makers vielen daarbij in het bijzonder op. Ik kijk er daarom naar uit onderdeel van dit team te mogen zijn en een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het bedrijf.”

Over Monday Media
Met de overname van Strix Benelux is Monday Media sinds januari 2021 actief in Nederland. De oorsprong van Monday Media ligt in Scandinavië. Daar is het de grootste onafhankelijke content producent van de regio en is gespecialiseerd in journalistiek spraakmakende programma’s, factual entertainment, documentaires en fictie – alles met een grote focus op eigen creatieve ontwikkeling.

Sander Emmering (CEO Monday Benelux): “Wij zijn zeer content met deze versterking. Met alle twee heb ik al eerder gewerkt en zodoende ben ik erg blij dat deze twee heren nu onderdeel uitmaken van het Monday-team. Daarbij vullen hun competenties elkaar uitstekend aan. Jan Hendrik vanuit zijn ervaring om nieuwe formats te kunnen creëren en daarmee een impuls aan development te geven. Hij heeft hierin een prachtige staat van dienst. En Ruud Tiktak heeft met zijn ruime operationele ervaring de juiste achtergrond om de producties en het productieproces zo optimaal mogelijk te laten functioneren.”

Bron: Monday Media/BM

Bericht delen