Article header image

Mobistar lanceert 'quintuple play' en zet ASTRA in

De Belgische telecom provider Mobistar breidt haar huidige aanbod van internet en telefonie uit met Mobistar TV, een televisie-aanbod waarbij gebruik wordt gemaakt van de ASTRA-satellieten. Het ASTRA programma-aanbod bestaat uit meer dan 400 digitale televisie- en radiozenders, waaronder landelijke Vlaamse zenders, diverse themakanalen en een uitgebreide reeks vrij te ontvangen internationale satellietzenders. Ook zullen diverse High Definition tv-kanalen via ASTRA worden aangeboden.

Het satelliettelevisie-aanbod wordt geïntegreerd in een hybride totaaloplossing met interactieve diensten zoals Video-On-Demand (VOD), breedband en telefonie. De satellietontvanger bevat bovendien een PVR (personal video recorder) die via een smartphone op afstand kan worden bediend.

Benoit Scheen, CEO van Mobistar: “Deze aanpak stelt Mobistar in staat stelt een ‘quintuple play’-aanbieder op de Belgische consumentenmarkt te worden. Dankzij de toevoeging van het satellietaanbod  kunnen we de Belgische consument met Mobistar TV optimale flexibiliteit en keuzevrijheid bieden. Mobistar TV zal via 160 verkooppunten en een online webshop worden aangeboden.”

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: “De bundeling van DSL en satelliet is een ideale combinatie van twee complementaire infrastructuren. Terwijl de typische kracht van satelliet ligt in het lineair aanbieden van honderden televisiekanalen in digitale en HDTV-kwaliteit, biedt DSL de oplossing voor interactiviteit en on-demand diensten. De lancering van Mobistar TV is het bewijs van een snel groeiende trend naar hybride satelliet/DSL oplossingen, die zich naar verwachting ook in andere ASTRA-markten zal gaan manifesteren.”

Het ASTRA Satellietsysteem is Europa’s belangrijkste televisie-infrastructuur met een aanbod van meer 2600 televisiezenders en meer dan 150 HDTV-kanalen. Ook op het gebied van 3DTV is ASTRA pionier. Inmiddels ontvangen 125 miljoen Europese televisiehuishoudens programma’s via ASTRA, waarvan ruim 60 miljoen via een indviduele of gemeenschappelijke schotelantenne. Voor ASTRA-satellietontvangst is een schotel van slechts 60 centimeter voldoende.

Bron: ASTRA

Terug naar overzicht