Misstanden bij The Voice waren al eerder bekend
vrijdag 26 augustus 2022

Misstanden bij The Voice waren al eerder bekend

Diverse leidinggevenden binnen Talpa wisten mogelijk al langer af van seksueel wangedrag door The Voice of Holland-bandleider Jeroen Rietbergen dan John de Mol tegen BOOS liet blijken. Die conclusie trekt BOOS in de nieuwe uitzending.

In de nieuwe aflevering van BOOS worden twee leidinggevenden bij Talpa genoemd die vier meldingen van seksueel wangedrag door Rietbergen hebben ontvangen. Het gaat om Linde de Jong, creative director van The Voice, en Rick Brug, creative director en toenmalig zakelijk directeur van Talpa. Het is onduidelijk of zij deze meldingen hebben doorgegeven aan John de Mol.

Rietbergen was de muzikaal leider van het programma The Voice of Holland. Ook was hij destijds de vriend van Linda de Mol, de zus van John de Mol. Die laatste erkende in een eerder gesprek met BOOS-presentator Tim Hofman dat hij op de hoogte was van één melding. Hij zei dat hij Rietbergen hierop had aangesproken.

Nu.nl meldde in mei dat een vrouw in 2018 al melding had gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat was opmerkelijk, omdat John de Mol altijd heeft gezegd dat hij pas in april 2019 werd ingelicht over misstanden bij het programma.

Hofman haalt in de nieuwe uitzending een telefoongesprek aan tussen een vermeend slachtoffer en een contactpersoon binnen de productie. Daarin werden deze vier meldingen besproken. Dit gesprek vond plaats na de eerste uitzending van BOOS over The Voice.

De tweede aflevering van BOOS over The Voice is inmiddels al door meer dan 528.000 mensen gezien. De reactie van Linde de Jong is in de video te horen om 20.10 min.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen