Dinsdag 16 januari 2018

Missie geslaagd voor Radio Veronica-dj’s

Zowel Nicky Verhage als Michael Blijleven hadden last van kramp. Desalniettemin bereikten de dj’s van Radio Veronica glansrijk de eindstreep van de New Amsterdam City Swim. Ruim vierhonderd zwemmers haalden onder aanvoering van ambassadeurs Beau van Erven Dorens, Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden bijna een half miljoen dollar op voor de bestrijding van de ziekte ALS.

Tv-presentator Beau van Erven Dorens zwom al drie keer eerder mee in de Amsterdamse grachten om geld op te halen voor de ALS-bestrijding. Ook in New York was hij van de partij. “Ik hou van dit soort ludieke evenementen. Wij Nederlanders zijn toch een beetje gek. Eerst gaan we in onze eigen grachten zwemmen en vervolgens gaan al die Hollanders naar New York. Ik ben trots dat meer dan vierhonderd mensen een mijl hebben gezwommen voor het goede doel. Ik hoop echt dat dit een wereldwijd fenomeen wordt.”

Nicky Verhage zwom voor ALS-patiënten in het algemeen en voor familievriend Roland Jorna in het bijzonder. “In het begin had ik best last van de stroming in de Hudson. Ik moest in de richting van een rode boei zwemmen, maar die kwam maar niet dichterbij. Maar toen ik de finish eenmaal in zicht had, kreeg ik vleugels. Ik heb de mijl veel sneller afgelegd dan ik vooraf had gedacht, na drie kwartier was ik bij de finish.”

“Ik kreeg opeens kramp in mijn kuit”, zegt Blijleven, “dus het was echt wel even pittig. Maar het laatste stuk was fantastisch. Ik zwom in een rechte lijn richting de skyline van New York en dat gaf een enorme kick.”

Op de site van Radio Veronica is een portret van ALS-patiënt Roland Jorna te zien. De komende maanden besteedt Radio Veronica veelvuldig aandacht aan de campagne tegen ALS. Op 6 september zendt de zender de hele dag op locatie uit tijdens de Amsterdam City Swim.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen