Article header image

Missie Aarde van VPRO op NPO 3 en in VR app

Missie Aarde – de allereerste sciencefiction comedyserie van Nederland – komt terug, zowel op televisie als in virtual reality. In het nieuwe seizoen van Missie Aarde vanaf 13 maart op NPO 3 stuit de bemanning van het ruimtevaartschip de Tasman anno 2063 onder meer op een mogelijk leefbare planeet.

De bemanning komt in de ruimte een ongeïdentificeerd object tegen, met aan boord een levend organisme. Bij nader onderzoek blijkt het om asielzoeker/astronaute Svetlana te gaan (gespeeld door Ellen Parren). Wat komt ze doen, en wat voor invloed heeft haar aanwezigheid op de missie?

Terwijl de achterblijvers op aarde met smart wachten op nieuws over een nieuwe planeet lijkt het team van zeven min of meer ervaren astronauten zich meer bezig te houden met de minder belangrijke aspecten van de ruimtereis. Is Nederland net als de rest van de aarde gedoemd te overstromen, door de als maar stijgende zeespiegel? Of vinden de astronauten dan toch een leefbare planeet?

Naast een tweede seizoen van de televisieserie lanceert de VPRO ook een Virtual Reality-film van Missie Aarde. In deze film gaat de kijker met de bemanning van de Tasman mee op ruimtereis als een ‘projectje van het ministerie’. De film verschijnt binnenkort in de VPRO-VR app.

Het televisieprogramma werd bedacht door Tim Kamps, die tevens de regie in handen heeft. Het eerste seizoen was geen kijkcijferknaller: de eerste aflevering in 2015 scoorde 482.000 kijkers, maar daarna liep dit aantal fors terug. Niettemin wilden de VPRO en de NPO het project een vervolg geven.

Missie Aarde is vanaf zondag 13 maart wekelijks te zien om 21.20 uur op NPO 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen