Dinsdag 16 januari 2018

Mini-Beeld en Geluid in Madurodam

In Madurodam verrijst op een schaal van 1:25 een miniatuurversie van het gebouw van Beeld en Geluid. Voor de vakmensen van Madurodam is de bouw een grote uitdaging: in de gevel zijn 768 televisiebeelden verwerkt, verdeeld over 2244 kleine ruitjes, die één voor één zijn uitgezaagd.

De officiële opening van de nieuwe ‘vestiging’ van het Hilversumse instituut in Madurodam staat gepland voor dinsdagmiddag 31 mei. Voorafgaand presenteert Beeld en Geluid de gratis iPhone-applicatie Madurodam in Beeld. Deze applicatie verrijkt een bezoek aan de miniaturen-stad met audiovisueel archiefmateriaal van verschillende maquettes.

Neutelings Riedijk Architecten ontwierp het kleurrijke gebouw dat aansluit op de inhoud en de functie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Beeld en Geluid is het audiovisuele archief van Nederland. Er ligt meer dan honderd jaar geschiedenis in bewegend beeld en geluid opgeslagen, dat tentoongesteld wordt in een publieksattractie. De collectie bevat ruim 700.000 uur beeld-en geluidmateriaal.

Bron: G&E

Bericht delen