Article header image

Milouska Meulens aan de slag bij Vroege Vogels

Menno Bentveld krijgt een nieuw gezicht naast zich: Milouska Meulens presenteert vanaf september samen met hem het VARA-programma Vroege Vogels op radio en tv. Dat werd bekendgemaakt tijdens een speciale jubileumuitzending van Vroege Vogels naar aanleiding van zestig jaar natuurradio bij de VARA op de zondagochtend.

Meulens volgt Janine Abbring op.

Milouska Meulens (Curaçao, 1973) keert hiermee terug op het VARA-nest. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar loopbaan als stagiair bij VARA’s Middageditie. Daarna deed ze ervaring op bij de VARA-programma’s Bloed, Zweet en Tranen en Zembla. Sinds 2000 werkt ze voor het Jeugdjournaal bij de NOS, sinds 2001 als presentator en verslaggever. In 2006 was ze ‘de mol’ in het tv-programma Wie is de mol?.

Meulens: “Ik vind het een eer om bij Vroege Vogels aan de slag te gaan. Het is een van de radioprogramma’s waar ik mee ben opgegroeid, want toen het nog helemaal niet zo hip was om bezig te zijn met natuur en milieu, zette ik als romantische tiener met wereldverbeterende ambities de wekker om naar Vroege Vogels te kunnen luisteren. En nu kan ik als volwassen journalist die ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, realiseren.”

Het natuur- en milieuprogramma Vroege Vogels is wekelijks te beluisteren op de zondagochtend van zeven tot tien op NPO Radio 1. Het is inmiddels één van de langst bestaande en best beluisterde programma’s op de zender. Vanaf 1 september is Vroege Vogels ook weer op tv te zien, wekelijks op dinsdag op NPO 2.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen