Dinsdag 16 januari 2018

Miljoenenclaim voor Digitenne

Auteursrechtenorganisatie Cedar eist miljoenen euro’s aan achterstallige betalingen van KPN, in verband met televisie-uitzendingen via KPN-dochter Digitenne. Volgens Cedar, de belangenbehartiger van filmmakers en televisieproductiemaatschappijen, weigert KPN al jarenlang auteursrechten te betalen voor uitzendingen van Digitenne, het in 2003 opgerichte digitale netwerk dat inmiddels 900.000 abonnees telt. Cedar stelt dat de onbetaalde rekening voor auteursrechten intussen is opgelopen tot ruim € 7,5 miljoen.

KPN is van mening dat het de gewraakte vordering al heeft voldaan door een betaling te doen aan muziekrechtenorganisatie Buma. Maar volgens Cedar had deze betaling uitsluitend betrekking op auteursrechten van de door Digitenne uitgezonden muziekwerken. Ook het argument van KPN dat het minder wil betalen dan de concurrerende kabelexploitanten, wordt door de auteursrechtenorganisatie van tafel geveegd.

Een rechtszaak die voor woensdag gepland stond, wordt een maand aangehouden, aangezien de ruziënde partijen inmiddels weer aan tafel zitten.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen