Dinsdag 16 januari 2018

Militairen redden satellietwagen RTV Oost van wassende water

Het leger heeft vrijdagmiddag in Fortmond een satellietwagen van de regionale omroep RTV Oost, die door het stijgende water vast was komen te staan, uit het water gehaald. Het water van de IJssel was zo gestegen dat Fortmond een eiland was geworden en de enige weg naar het dorp onbegaanbaar was.

Een cameraman en een presentator van RTV Oost die met hun satellietwagen drie dagen op Fortmond waren om verslag te doen van de wateroverlast, werden ingesloten door het water. Omdat de satellietwagen volgende week gebruikt moet worden voor een reportage over de schaatstocht op de Plansee in Oostenrijk, was het voor de omroep noodzakelijk om de hulp van militairen in te roepen. Die wilden hun medewerking wel geven.

Het was voor de militairen stevig aanpoten, want het water steeg met de minuut. Even leek het er zelfs op dat de hele operatie door het sterk wassende water, de stroming en de wind moest worden afgeblazen, maar uiteindelijk zette de dieplader zich dan toch voorzichtig in beweging om de satellietwagen naar de vaste wal te brengen. De militairen vonden het een mooie oefening.

Bron: Blikopnieuws.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen